Husk å sjekke alarmene dine

Vi nordmenn er flinke til å passe på husene våre, og vi er opptatt av å ta vare på dem. Vi er også opptatt av sikkerhet. De fleste av oss har satt inn ulike alarmer slik at hjemmet er trygt.

Fungerende hus

Flere begynner også å installere flere duppeditter i huset, slik at huset fremstår som et såkalt «smarthjem». Alle disse tingene vi omgir oss med i dagliglivet trenger ettersyn. Dette er noe vi ikke går rundt og tenker på, men skal vårt praktiske og sikre hjem fungere bra, må også installasjonene rundt oss fungere som de skal.

Sjekk installasjonene dine

Disse praktiske installasjonene går stort sett på batterier. Det kan derfor være smart å ha faste datoer for å sjekke disse batteriene, og bytte dem. Lag deg en sjekkliste for hva som skal sjekkes som for eksempel TV-kontrollen, vekkeklokken, boligalarmen og røykvarslerne i de forskjellige rommene.

Alle vet vi hvor irriterende det er hvis batteriene i fjernkontrollen til TV plutselig ikke fungerer. Eller enda verre, hva om ulykken er ute, og røykvarsleren ikke varsler. Det er derfor alltid lurt å ha batterier liggende i beredskap. Legg inn bestillingen din her, og sørg for alltid å ha ekstra batterier tilgjengelig.