Sørg for at kundene får svar på sine spørsmål

God kundeservice er essensiell for enhver bedrift som ønsker å oppnå høye grader av kundetilfredshet, og dermed ha svært lojale kunder. For å gi best mulig kundeservice bør kundene ha raskt og lett tilgang til kundebehandlere.

Digitale kundeløsninger

Digitale kundeløsninger har utviklet seg enormt de siste årene, og legger til rette for at kundene kan få hjelp raskt når som helst. Ved bruk av blant annet chat, kundeforum, sosiale medier, og FAQ (“Freequently Asked Questions”) kan du tilby kundene dine hjelp når du ber om det. Klikk her for mer informasjon.

Kostnadseffektivitet

Bruk av digitale løsninger har lenge gjort det mulig å ikke bare gi bedre tilpasset kundeservice, men også redusere kostnader knyttet til tradisjonelle metoder. For eksempel koster en digital live-chat cirka halvparten av det et call center koster. Andre løsninger som forumer koster en tidel av det et call center koster. Og ikke minst, i motsetning til call centere, kan forumer brukes når som helst på dagen, noe som gir økt kundetilfredshet.

Vær tilgjengelig gjennom hele kundereisen

Å gi god informasjon og assistanse til kundene er viktig under hele kundereisen, fra da kunden leter etter mulige løsninger til et kundeproblem, helt til de har bestilt et produkt eller en tjeneste.