Ulike betalingsløsninger

Er du opptatt av å unngå kortsvindel og andre typer økonomisk bedrageri? Det blir stadig mer vanlig å betale på nett, også blant nordmenn. Det er derfor viktig at du sørger for å ta de nødvendige forholdsregler når du handler, både på nett og i fysiske butikker i inn- og utland. Skal du betale på en nettside du ikke er kjent med, så sjekk alltid hvilke betalingsmetoder som er tilgjengelig. Det kan også være lurt å sjekke anmeldelser og tilbakemeldinger fra andre som har kjøpt noe på nettsiden.

Mobile betalingsløsninger

Digitale betalingstjenester, som Vipps, Apple Pay og Easy, blir stadig mer populære. Norske forbrukere ønsker seg mest mulig valgfrihet, også på betalingsfronten. Forbrukertilsynet tror at det vil dukke opp stadig flere og enklere betalingstjenester. Med Vipps kan du faktisk betale fakturaene dine rett i appen på mobiltelefonen. Såkalte e-lommebøker er også i ferd med å bli stadig mer populære, og disse kan også lastes ned som en app til mobiltelefonen din. De mest kjente e-lommebøkene er Skrill og Neteller. Med en av disse installert på telefonen har du alltid mulighet til å betale kjapt og sikkert mens du er på farta, selv om du ikke har kontanter tilgjengelig.

Stasjonære betalingsløsninger

Det finnes mange selskaper som tilbyr komplette betalingsløsninger til butikker, kaféer og restauranter, via fysiske betalingsterminaler og kassasystemer. Dette er stort sett minst like trygt som å betale for varer og tjenester på nett. Mange butikker og spisesteder har en kortterminal hvor du betaler, og disse er som regel sikre betalingsalternativer som sjelden svikter. For mindre bedrifter kan det lønne seg å velge et rimeligere alternativ som enkelt kan kobles opp til mobiltelefon eller nettbrett, og heller kutte ut kontant betaling. For mer informasjon om hvilke regler som gjelder for betalingstjenester og betalingssystemer kan du gå inn på nettsidene til Finanstilsynet.